Foutmelding

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (regel 1374 van C:\webroot\therapietrouwmonitor.nl\includes\bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in book_prev() (regel 775 van C:\webroot\therapietrouwmonitor.nl\modules\book\book.module).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van C:\webroot\therapietrouwmonitor.nl\includes\common.inc).

Patiënt centraal

De patiënt staat centraal in de zorg. En dus ook in de beleidsvisie op zorg. Van patiënten wordt verwacht dat ze een actievere rol vervullen: zij zijn medeverantwoordelijk voor de zorg voor hun ziekte. Patiënten hebben ondersteuning nodig om zelf die regie te kunnen voeren. Dit vraagt om een andere, coachende, rol van zorgverleners [1]. Goede communicatie en afstemming tussen patiënt en zorgverleners is belangrijk. Ook als het gaat om behandeling met geneesmiddelen.
Referenties:

1. Bijnen E van, Dulmen S van. Een goed gesprek over geneesmiddelgebruik: determinanten vanuit het perspectief van de voorschrijver. Utrecht, NIVEL, 2010.